Удружење за право енергетике Србије прославило прву годину постојања

Чланови Удружења за право енергетике (УПЕС) су у среду 12.06.2019. године прославили први рођендан УПЕС-а. Кроз свој рад у ових годину дана, не само да су потврдили да право енергетике постоји као правна дисциплина, већ су отворили многе теме које покрећу дискусију и биће у фокусу рада Удружења и у наредним годинама.

Пре само годину дана 22 члана су иницирала оснивачку скупштину УПЕС-а. Енергију оснивача, за овиих годину дана препознало је још колега, те сада УПЕС броји укупно 36 чланова, од тога 30 редовних и 6 придружених чланова. Циљ удружења је био унапређење права енрегетике, и у том смислу и лични развој чланова. Њихови напори препознати су и на европском нивоу, те је Удружење  постало посматрач у Европској федерацији удружења за право енергетике – ЕФЕЛА. Година оснивања завршила се првом годишњом конференцијом, током које је дискусија потврдила да постоји велика потреба за струковним удружењем који би се бавило овом актуелном и изазовном облашћу. УПЕС је имао и запажено учешће на сајму РЕНЕXПО почетком маја 2019. године Београду, где је поред штанда имао и улогу у неколико панела на тему улагања у зелену енергију и развоја соларне енергије. Нарочито важна сарадња са Друштвом термичара Србије крунисана је за УПЕС првим Меморандумом о сарадњи.

Следећа активност заказана за 22. јун 2019. године је учешће на конференцији „Индустријска енергетика и заштита животне средине“ на Златибору у организацији Друштва термичара Србије, као и Правно-енергетска шетња заказана за 23. јун 2019. године на Златибору.