Учешће чланова УПЕС на Конференцији ОИЕ Србија 2022

Конференција ОИЕ Србија 2022 одржана је 15. септембра 2022. године у хотелу Метропол у Београду, у организацији удружења Обновљиви извори енергије (ОИЕ) Србије, и уз подршку Министарства рударства и енергетике, Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и организације ЊиндЕуропе.

Конференција је окупила више од 350 учесника – домаће, регионалне и европске експерте из сектора обновљивих извора енергије, инвеститоре, представнике државних институција, банака и највећих светских компанија.

Драгољуб Цибулиц́, члан Управног одбора УПЕС и старији партнер у БДК Адвокатима, модерирао је панел посвећен заштити животне средине. Члан УПЕС Љубослав Ленхарт (Нев Енергy Солутионс) био је један од панелиста на овом панелу. Поред њега панелисти су били Тони Илес (Пеппер Адвисорy Лимитед), Софие Флеисцхер Мицхаелсен (ИФЦ), Никола Стојниц́ (Покрајински завод за заштиту природе). Заједно су разговарали о развоју, изградњи и оперативном раду ОИЕ пројеката са становишта заштите животне средине.

Стручњаци из области обновљивих извора енергије дискутовали су о: утицају глобалне безбедносне, економске и енергетске кризе на развој ОИЕ пројеката; тржишним изазовима, регулаторним препрекама и амбијенту за инвестиције као кључним елементима за реализацију ОИЕ пројеката; финансирању ОИЕ пројеката; развоју и изградњи ОИЕ пројеката у контексту заштите животне средине; интеграцији ОИЕ у тржиште електричне енергије, и о другим водећим енергетским темама.