UPES nа RENEXPO

Udruženje za pravo energetike (UPES) uspešno je predstavljeno na RENEXPO Međunarodnom sajmu Energija, Otpad i Voda održanom 24. i 25. aprila u Beogradu.

Predsednica UPES-a dr Branislava Lepotić Kovačević bila je učesnik i moderator Panela “Ulaganje u zelenu eneregiju” tokom programa svečanosti zvaničnog otvaranja. Pored nje panelisti su bili Arne Gooss, direktor Kancelarije KfW u Beogradu, Laura Pavlović, direktor Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj, USAID Srbija i Ana Bachurova, sektor za energetsku efikasnost i klimatske promene, EBRD.

Tokom drugog dana, Vuk Stanković, zamenik predsednika UPES-a i Varvara Aleksić, članica UPES-a učestvovali su na Konferenciji “FOTONAPONSKE ELEKTRANE I SOLARNA ENERGIJA – BUDUĆA TRŽIŠTA” sa prezentacijom “Mogućnosti promene propisa o načinu korišćenja energije sunca, shodno novim energetskim propisima Evropske unije”.

Pored toga, tokom oba sajamska dana štand UPES-a zabeležio je veliku posećenost, uz podršku Miloša Kuzmana, zamenika predsednika UPES-a i kolega iz BBN Congress Management.