Учешће УПЕС на 36. Саветовању CIGRE Србија

36. саветовање ЦИГРЕ Србија одржано је од 22. до 26. маја 2023. године на Златибору. Циљ 36. саветовања ЦИГРЕ Србија је био да окупи научне и стручне делатнике, организације из области науке, електропривреде и електроиндустрије. Кроз писане стручно-научне радове и свеобухватну стручну расправу они су дали свој допринос решавању актуелних проблема везаних за рад и развој електроенергетског система.

У оквиру Студијског комитета Ц5 Тржиште електричне енергије и регулација чланови Удружења за право енергетике Србије (УПЕС) имали су запажене следеће радове:
– заједнички рад др Бранислава Лепотић Ковачевић, Ива Ђинђић Ћосић и Љиљана Хаџибавић, чланице УПЕС-а, заједно са Марком Јанковићем, директором Сектора за тржиште електричне енергије у ЦWП Глобал под називом: „Новине у регулативи о организованом тржишту електричне енергије у Европској Унији и примена ових прописа у Републици Србији и
-заједнички рад Дуње Грујић и Милоша Кузмана, под називом: „Улога нових корисника електроенергетског система у развоју тржишта електричне енергије“.

Потребно је указати да се у 2023. години навршава се 72 године од оснивања Националног комитета Међународног савета за велике електричне мреже ЦИГРЕ Србија, што само по себи указује на изузетно значајан допринос ЦИГРЕ у развоју електроенергетског сектора у Србији.