Обука „Енергетска транзиција у локалној самоуправи и како је остварити“ 2023.

 

ПОЗИВ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА 

Поштовани,

Удружења за право енергетике Србије (УПЕС), у периоду између 27. и 29. септембра 2023. године у сарадњи са Сталном конверенцијом градова и општина (СКГО) и уз подршку подршку канцеларије Heinrich-Böll-Stiftung e.V. у Београду, организује обуку за представнике јединица локалне самоуправе са темом „Енергетска транзиција у локалној самоуправи и како је остварити“.

Јединице локалне самоуправе су именовале своје представнике за похађање ове обуке из различитих сектора, којима је у раду потребно додатно знање из области права енергетике, енергетске ефикасности, коришћења обновљивих извора енергије, заштите животне средине и климе, а све у циљу подизања капацитета локалне самоуправе и остваривања циљева одрживог развоја јединица локалне самоуправе у правцу енергетске одрживости.

Обука представника јединица локалних самоуправа ће се одржати у периоду од 27. – 29. септембра 2023. године у хотелу „Норцев“ на Иришком венцу.

Обука поред стицања знања има и карактер међусобног повезивања ради размене добре праксе и искустава у реализацији циљева јединица локалне самоуправе у области енергетике и климе.

Циљ обуке: допринос локалне самоуправе реализацији националне политике сигурности снабдевања енергијом и смањења утицаја на климатске промене.

Полазници обуке: Запослени у јединици локалне самоуправе који се баве енергетиком и доносиоци одлука а посебно: енергетски менаџери, руководиоци у техничким службама и у финансијама, правници, запослени који се баве заштитом животне средине

Обука ће се спровести у форми предавања и интерактивног рада са полазницима обуке.

Полазници обуке ће боравити у хотелу „Норцев“, од 27-29.09.2023. године, са исхраном на бази пуног пансиона. Долазак полазника обуке се очекује у среду, 27. септембра 2023. године, у послеподневним часовима, када ће бити приређен коктел добродошлице. Повратак полазника обуке је у петак, 29.09.2023. године, после ручка.

У четвртак 28.09.2022. године, за полазнике обуке је планирано активно послеподне и обилазак објекта са инсталираним соларним постројењем.

Техничког организатор обуке је bbn@bbn.co.rs.

Похађање програма обуке, укључујући и смештај и излет представника јединица локалне самоуправе су бесплатни.

Програм