Округли сто у организацији УПЕС и Сталне конференције градова и општина „Добра политика и пракса у борби против климатских промена - пример локалних власти у Великој Британији и могућности у Србији“

 

Округли сто у организацији УПЕС и Сталне конференције градова и општина под називом „Добра политика и пракса у борби против климатских промена – пример локалних власти у Великој Британији и могућности у Србији“, одржаће се 7. октобра 2021, у онлине форми са почетком у 12. часова.

Позивајући се на кључне правне оквире у борби против климатских промена, у оквиру овог округлог стола ће се разматрати декларације о климатској хитности као и акциони планови нискоугљеничног развоја донети од стране локалних власти. Узимајући у обзир доступне податке о климатским акцијама које су обезбедиле локалне власти у Великој Британији, као и чињеницу да је Велика Британија прва земља на свету која је донела закон који садржи правно обавезујућу националну обавезу за смањење емисије гасова стаклене баште, представиће се анализа изабраних акционих планова како би се пружио бољи увид у то шта су декларације о климатској хитности и који су кључни елементи локалних акционих планова нискоугљеничног развоја. У оквиру округлог стола планирано је да говоре учесници на пројекту који се бавио описаном темом, други значајни међународни стручњаци из ове области, представници Сталне конференције градова и општина, чланови УПЕС и други.

Програм Округлог стола можете видети овде.