Меморандум о разумевању између ЦИРЕД и УПЕС

unnamed

 

Удружење за право енергетике Србије je дана 06.09.2021. године потписало Меморандум о сарадњи са Српским националним комитетом ЦИРЕД (Међународна конференција о електродистрибуцији).

Потписивањем овог меморандума о сарадњи, УПЕС и ЦИРЕД Србија су и формално-правно успоставили сарадњу која већ постоји у пракси и о чему сте већ обавештени информацијом о Округлом столу УПЕС одржаном 01. септембра 2021. година у Врњачкој Бањи у оквиру 12. Саветовања о електродистрибутивним мрежама – ЦИРЕД.

Циљеви ЦИРЕД-а су да развије стручне компетенције и способности, вештине и знања, у најширем подручју електродистрибутивне делатности, укључујући дистрибуирану производњу.

ЦИРЕД су основали белгијски АИМ – Удружење инжењера с дипломом електротехничког института Montefiore у Liege-у, једне од најстаријих европских електротехничких школа, данас факултета – и британски ИЕЕ (данас ИЕТ: Удружење инжењера и технолога; највеће европско удружење такве врсте)
Прво саветовање ЦИРЕД-а одржано је у мају 1971. у Лиеге-у и од тада је ЦИРЕД главно место окупљања светске „електродистрибутивне заједнице“. Више на http://www.ciredserbia.org.rs/