Одржана трибина: Енергетика и локални одрживи развој – Ниш

 

Поводом Светског дана енергетске ефикасности, Трибина под називом ЕНЕРГЕТИКА И ЛОКАЛНИ ОДРЖИВИ РАЗВОЈ одржана је 04. марта 2022.године у Нишу, у организацији Машинског факултета у Нишу, у сарадњи са Друштвом термичара Србије и Научно технолошким парком у Нишу. Трибина је одржана у великој конференцијског сали Научно технолошког парка у Нишу.

На трибини је у име УПЕС учествовала Бранислава Лепотић Ковачевић, председница УПЕС са темом Улога локалне самоуправе у примени прописа о енергетској ефикасности.

Отварање трибине је почело поздравним речима декана Машинског факултету у Нишу, проф. др Горана Јаневског. Из Друштва термичара је пристигло поздравно писмо намењено учесницима трибине. Затим су скуп поздравили Милан Ранђеловић, директор Научно-технолошког парка у Нишу, Александар Милићевић, директор Привредне коморе Србије- Регионална привредна комора Ниш,  др Небојша Ранђеловић. ред проф., Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, др Мирјана Лаковић, ред.проф, шеф Катедре за термотехнику, термоенергетику и процесну технику Машинског факултета у Нишу, Председник Организационог одбора конференције СИМТЕРМ.

Након поздравних речи уследила су следећа предавања:

  1. Љубо Маћић, Економски институт: Изазови декарбонизације и њихов утицај на локални развој
  2. др Бранислава Лепотић Ковачвић, Удружење за право енергетике Србије: Улога локалне самоуправе у примени прописа о енергетској ефикасности
  3. Душан Радивојевић, Канцеларија за локални економски развој Града Ниша: Локални развој – планови у буџету КЛЕР за мере енергетске ефикасности
  4. Марко Љубеновић, НТП, ЕИТ Цлимате-КИЦ: Србија хаб искуство и наредни кораци
  5. Наташа Обрадовић, Компанија ДМВ.

Извештај са одржане трибине можете погледати ОВДЕ.

Youtube снимак трибине је доступан ОВДЕ.