Обука представника

ПРИКЉУЧЕЊЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКУ МРЕЖУ ОБЈЕКАТА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ,
2022.

2022.

ПОЗИВ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА 

Поштовани,

Удружења за право енергетике Србије (УПЕС), у периоду између 28. и 30. септембра организује обуку за представнике јединица локалне самоуправе са темом „Енергетска транзиција у локалној самоуправи и како је остварити“.

Овим путем Вас позивамо да именујете до три представника ваше локалне самоуправе за полазнике наведене обуке.

Очекује се да полазници обуке буду запослени службеници јединице локалне самоуправе, без обзира на област образовања, којима је у раду потребно додатно знање из области права енергетике, енергетске ефикасности, коришћења обновљивих извора енергије, заштите животне средине и климе, а све у циљу подизања капацитета локалне самоуправе и остваривања циљева одрживог развоја јединица локалне самоуправе у правцу енергетске одрживости.

Обука представника јединица локалних самоуправа ће се  одржати у периоду од 28-30. септембра 2022. године у хотелу „Норцев“ на Иришком венцу.

Обука поред стицања знања има и карактер међусобног повезивања ради размене добре праксе и искустава у реализацији циљева јединица локалне самоуправе у области енергетике и климе.

Циљ обуке: допринос локалне самоуправе реализацији националне политике сигурности снабдевања енергијом и смањења утицаја на климатске промене.

Полазници обуке: Запослени у јединици локалне самоуправе који се баве енергетиком и доносиоци одлука а посебно: енергетски менаџери, руководиоци у техничким службама и у финансијама, правници, запослени који се баве заштитом животне средине

Молимо вас да до три представника ваше јединице локалне самоуправе именујете што раније, јер је број полазника ограничен на 25 учесника, а места ће се попуњавати по принципу првенства пријављивања.

Полазници обуке ће боравити у хотелу „Норцев“, од 28-30.09.2022. године, са исхраном на бази пуног пансиона. Долазак полазника обуке се очекује у среду, 28. септембра 2022. године, у послеподневним часовима, када ће бити приређен коктел добродошлице. Повратак полазника обуке је у петак, 30.09.2022. године, после ручка. У четвртак 29.09.2022. године, за полазнике обуке је планирано активно послеподне и обилазак Фрушкогорских знаменитости у организацији УПЕС-а.

Уз молбу да пријавите полазнике обуке најкасније до 9. септембра 2022, на емаил адресу техничког организатора bbn@bbn.co.rs, у прилогу вам достављамо програм обуке.

Похађање програма обуке, укључујући и смештај и излет представника јединица локалне самоуправе су бесплатни.

Програм