Запажен наступ чланова УПЕС на ЦИРЕД 2022

Национални комитет ЦИРЕД Србије (ЦИРЕД Србија) у сарадњи са националним комитетом ЦИРЕД Црне Горе и другим, компанијама и стручњацима из земље и региона, организовао је 13. Саветовање о електродистрибутивним мрежама Србије, са регионалним учешћем, од 12-16. септембра 2022, на Копаонику. Традиционално, ово саветовање је окупило велики број стручњака како из земље, тако и из иностранства.

Дуња Грујић и Милош Кузман, чланови Удружења за право енергетике Србије (УПЕС), освојили су престижну награду за најзапаженији рад у оквиру комисије „Тржиште електричне енергије и дерегулација“, за рад на тему „Модели функционисања агрегатора на тржишту електричне енергије“. Они су, у оквиру комисије: „Дистрибуирана производња и ефикасно коришћење електричне енергије“, презентовали свој други рад „Пунионице електричних возила на тржишту Републике Србије“ који је такође добио позитивне критике. Дуња Грујић je била и један од учесника округлог стола „Агрегатор као нови учесник на тржишту – оператор виртуелне електране настале агрегацијом управљиве потрошње и дистрибуиране производње“.

Такође, Љиљана Хаџибабић, чланица УПЕС презентовала је изузетно запажен рад на тему „Директни далековод и његова улога на тржишту електричне енергије“, аутора Браниславе Лепотић Ковачевић, Љиљане Хаџибабић и Александра Ковачевића, који су такође чланови УПЕС-а.